مجری: شرکت مهندسی نرم افزار رایورز شرق

سامانه مدیریت نگهداری و تعمیرات در سازمان اتوبوسرانی مشهد

در حال حاضر سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد به عنوان دومین سازمان حمل و نقل کشور با بهره‌گیری از حدود ۱۸۵۰ دستگاه انواع ناوگان شامل اتوبوس و مینی‌بوس در ١٦٣ خط خصوصی و سازمانی به سه میلیون جمعیت شهری و بیش از ۲۵ میلیون زائر بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) خدمت‌رسانی می‌نماید.

لازمه ارائه خدمات مذکور در سطح مطلوب، برنامه‌ریزی دقیق و فراهم نمودن شرایط لجستیکی مناسب می‌باشد. که در این خصوص نگهداری و تعمیرات این ناوگان از طریق دو واحد تعمیرگاهی مجهز به دپارتمان‌های تخصصی در دو نقطه جغرافیایی مجزا در سطح شهر صورت می‌پذیرد. با توجه به واگذاری دپارتمان‌ها به پیمانکاران بخش خصوصی، مدیریت و نظارت بر امور محوله بسیار حائز اهمیت و همواره دغدغه مدیران می‌باشد.

سازمان اتوبوسرانی مشهد به دلیل عدم ارتباط اطلاعاتی مابین حوزه‌های فنی و مالی و نیز وجود کاستی‌هایی در سیستم نگهداری و تعمیرات، طرح یکپارچه‌سازی سیستم‌های موجود را در دستور کار خود قرار داد تا از طریق سامانه‌ای واحد بتواند:
  • با نظارت هرچه بیشتر بر منابع، باعث افزایش بازده منابع سازمانی گردد.

  • مدیریت بر ناوگان حمل و نقل و بهره‌وری سازمان در حوزه ی لجستیکی را افزایش دهد.

  • اطلاعات موثر در تصمیم‌گیری‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و از طریق داشبوردهای مدیریتی و گزارشات در دسترس مدیران مربوطه قرار دهد.

  • با مکانیزه نمودن فرایند نگهداری و تعمیرات سرعت فعالیت‌های لجستیکی را افزایش دهد.

بدین جهت در سال ۱۳۹۵ شرکت رایورز جهت تحلیل و طراحی سامانه مدیریت نگهداری و تعمیرات ناوگان حمل و نقل و پیاده‌سازی آن با استفاده از سیستم مدیریت فرایند کسب و کار رایورز از سوی سازمان اتوبوسرانی مشهد برگزیده شد.

پس از تحلیل نیازهای سازمان، توسط تیم فنی رایورز و کسب شناخت کافی از فعالیت‌هایی که در مراکز تعمیرگاهی صورت می‌پذیرد، مشخص گردید راهکار پیشنهادی می‌بایست در برگیرنده حداقل سه ویژگی اساسی باشد:

افزایش سرعت از طریق الکترونیکی نمودن فرم‌های جاری در فرآیند نگهداری و تعمیر

سهولت نظارت بر عملکرد پیمانکاران دپارتمان‌های تعمیرگاه

هوشمندسازی توزیع کار در تعمیرگاه

در این راستا سیستم RayBPMS درجهت دستیابی به این ویژگی‌ها، محیط مناسبی را برای مدیران و کارشناسان ذی ربط سازمان فراهم ساخت تا سرعت در کنار دقت و همچنین نظارت موثرتر از قبل را تجربه نمایند.

دستاوردها

دستیابی سازمان به مدل اطلاعاتی یکپارچه

سرعت در گردش فرم‌های اداری

ظرفیت‌سنجی دپارتمان‌های تعمیرگاه

نظارت بهتر بر عملکرد پیمانکاران تعمیرگاه

مدیریت سرویس‌های دوره‌ای ناوگان

کاهش زمان توقف ناوگان در تعمیرگاه

نظارت بر عملکرد مصارف قطعات یدکی سوخت و …..

هوشمندسازی گردش وسایط نقلیه در دپارتمان‌‍‌های تعمیرگاه

تبادل اطلاعات مکانیزه بین حوزه‌های تعمیرگاه، انبار، دارایی ثابت، پرسنلی و مالی

برنامه‌ریزی مناسب برای رانندگان آماده بکار حاضر در تعمیرگاه

سرعت بخشیدن به ارائه خدمات تعمیرگاهی توسط واحد امداد سیار

سازمان اتوبوسرانی مشهد از سال ١٣٩٦ تاکنون در حال استفاده از سامانه مدیریت نگهداری و تعمیرات ارائه شده می‌باشد. همچنین طی این مدت سامانه متناسب با نیازهای جدید این سازمان توسعه و به روزرسانی گردیده است.